29 Ağustos 2011 Pazartesi

Kevin Spacey, genç oyuncularla atölye yapacak!

5-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul Tiyatro Festivali'nin özel etkinliği, Sam Mednes'ın yönettiği Kevin Spacey'in başrolünü oynadığı 3.Richard oyunu olacak. Oyun 5-6-7-8-9 Ekim tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde oynanacak. Bu haber zaten bir çok tiyatro severin malumudur. Kevin Spacey'i canlı izleme heyecanı bir süredir tiyatro ortamlarının en hararetli konularından biri. Biletler henüz satışa sunulmadan tükenmiş gözüyle bakılıyor. Ama şu aralar yapılan bir diğer duyuru da en az bu haber kadar heyecan verici : Kevin Spacey'in yapacağı bir oyunculuk atölyesi haberi. 


Kevin Spacey, 9 Ekim Pazar günü 14:00-17:00 saatleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul sahnesinde genç profesyonel oyuncularla ve/veya bu alanda eğitim almış ve deneyim sahibi gençlerle (tiyatro ve sinema) bir atölye çalışması yapacakmış. Çalışmaya malesef kendini genç hisseden herkes katılamayacak. Yaş sınırı 18-30 olarak belirlenmiş. Katılımcı sayısı toplam 15 kişi olacak ve Kevin Spacey Vakfı tarafından başvurular üzerinden seçilerek belirlenecek. Atölye çalışmasının adı 'Richard's Rampage(Richard'ın Çılgınlığı)'. Başvurularda öncelikli aranan koşul adayın iyi derecede İngilizce bilmesi. Kevin Spacey atölye esnasında çevirmen kullanmak istemediği için bu koşul önemliymiş. 


Atölyeye katılmak isteyenler CV'lerini(İngilizce hazırlanmış ve resimli olarak)  tiyatro.stajyer@iksv.org adresine gönderebilirler. Başvurular Kevin Spacey Vakfı tarafından değerlendirilecek ve en geç 26 Eylül tarihinde katılımcılar bilgilendirilecek ve kendilerinden 1 dk.lık bir video kayıt istenecekmiş. Kesin sonuçların açıklanacağı tarih ise 30 Eylül. Bu atölyeye katılanlar aynı zamanda 3.Richard oyununu da davetli olarak izleme hakkına kavuşacaklar. 


Ayrıca 15-18 yaş arasında 30 oyuncu adayı ile de 7 Ekim tarihinde başka bir atölye çalışması yapılacağı duyuruldu.
Başvuru tarihleri 29 Ağustos-12 Eylül arasında, kaçırmayın derim.

0 yorum:

Yorum Gönder