9 Ağustos 2011 Salı

Malcolm Keith Kay yeniden İzmir’de..

       Daha önce 1990’ların başında Türkiye’ye gelen ve farklı kurumlarda oyunlar sahneleyen Malcolm Keith Kay yeniden Türkiye’ye geldi.  Avustralyalı Yönetmen bu sezon İzmir Devlet Tiyatrosu'nda Shakespeare'in 'Romeo ve Juliet' oyununu sahneye koyacak. Provaların 15 Ağustos tarihinde başlayacağını kendisi duyurmuş durumda. Aynı zamanda Malcolm Kay'in Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro bölümünde de bir oyun sahnelemesi bekleniyor. 
       Uzun zamandır soluksuz kalmış İzmir sahnelerine yeni bir heyecan ve hareket getirmesi beklenen yönetmen, daha önceki gelişlerinde pek çok önemli oyunu sahneye taşımış ve beğeni toplamıştı. Bu yapımlar arasında İzmir Devlet Tiyatrosu bünyesinde sahneye koyduğu Peter Weiss'in 'Marat/Sade' ve Klaus Mann'ın 'Mefisto' isimli oyunları, İzmit Şehir Tiyatrosu bünyesinde sahnelediği Bertolt Brecht'in 'Üç Kuruşluk Opera' isimli oyunu, Trabzon Devlet Tiyatrosu'nda sahneye koyduğu Peter Shaffer'in 'Küheylan' oyunu sayılabilir.




      Bir sosyal paylaşım sitesinde kurduğu 'Uluslararası Yeni Oyuncular Akımı' grubunda oyunculukla ilgili fikirlerini ders başlığı altında okuyabilmek ve kendi ağzında duyurularını takip edebilmek mümkün. 


4 yorum:

Adsız dedi ki...

Malcolm Keith Kay,bu konu ve sağlık durumuyla ilgili olarak hiçbir röportaj yapmamıştır.
Malcolm,her konuda istenildiğinde bilgi vermeye hazırdır..
Gülcan KAY

gamlet dedi ki...

Uyarınız için teşekkür ederim. Gerekli düzeltme yapılmıştır.

Adsız dedi ki...

I see you went back to Turkey. 8 years down the line and I am coping very well, not that you care ! Steph Lee

Unknown dedi ki...

Malcolm bey'in İzmir Şehir Tiyatrosu genel sanat yönetmenliği için adı geçiyor eğer olursa gerçekten muhteşem olur.

Yorum Gönder